Sperli Dynia "Muscat de Provence"
Cucurbita moschata
12,99 zł
(włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Znakomity smak
- Owoce mogą być przechowywane przez długi czas
- Płaskie, żebrowane owoce
Nr art.: SP-81368, Zawartość: 1 opakowanie, EAN: 4001523813685
Opis
Muscat de Provence to dynia piżmowa z płaskimi, żebrowanymi owocami, które są jasnopomarańczowe i brązowe na zewnątrz. Mocno pomarańczowo-czerwony miąższ ma zwartą konsystencję i wydziela delikatny zapach piżma. Słodki, orzechowy w smaku miąższ można gotować lub gotować na parze do deserów, kremów, ciast czy zup dyniowych. Nasiona są spożywane prażone w całości lub mielone i używane w gulaszach. Zawierają dużo oleju i białka. Dynię można przechowywać aż do zimy, jeśli będzie przechowywany w chłodnym, suchym miejscu.
Okres siewu: | kwiecień, maj |
---|---|
Okres kiełkowania: | 1 do 2 tygodni |
Zbiór: | wrzesień, październik |
Marki: | Sperli |
---|---|
Miejsce siewu: | uprawa gruntowa, prekultura |
Dostępne jako: | porcja nasion |
Głębokość sadzenia: | 2 do 4 cm |
Miejsce: | słoneczne, osłonięte miejsce |
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Sperli Dynia "Muscat de Provence"
5 gwiazdek | | 1 | (100%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 0 | (0%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
1 ocena
- Nie jest dostępna żadna recenzja