Nasiona karczochów
Ze srebrzystymi, głęboko wciętymi liśćmi i dużymi kwiatostanami, karczochy emanują śródziemnomorskim urokiem. Kwiaty można zbierać od lipca, chociaż pąki nie powinny być otwarte. Zjada się tylko podstawę mięsistych płatków i spód kwiatu. Nawet jeśli nie są zbierane, fioletowo-niebieskie główki kwiatowe są bardzo atrakcyjne dla oka. Karczochy potrzebują dużo miejsca i są bardzo wrażliwe na mróz. Niezbędne jest również regularne nawożenie. Na zimę należy je umieścić w jasnym i chłodnym pomieszczeniu.
Karczoch: 5 artkułów
-
De Bolster Karczoch zwyczajny "Kardone", 2 g
- Liście i kwiaty nadają się do spożycia
- Wyjątkowo piękne kwiaty
- Zbiory jesienią i wiosną
-
Culinaris Bio Karczoch Vert de Provence
- Wysoko wydajna i wytrzymała odmiana
- Zbiór w pierwszym roku
- Wysiew: od lutego
-
AUSTROSAAT Karczoch "Verte de Provence"
- Mała rozeta liści
- Śródziemnomorski przysmak
- Potrzebuje dużo ciepła
Wszystkie ceny zawierają VAT