La Ferme de Sainte Marthe Kolendra
Koriandrum sativum
12,67 zł 14,99 zł -15%
(włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Wyrazisty smak
- Wszechstronne zastosowanie
- Idealna do kuchni azjatyckiej
-
Bio
Nr art.: FSM-1053A, Zawartość: 1 opakowanie, EAN: 3262810803456
Kupowane często z La Ferme de Sainte Marthe Marchewka "Longue Rouge Sang"


Opis
Dzięki swojemu charakterystycznemu smakowi kolendra doskonale komponuje się z zupami, warzywami, rybami czy drobiem. Kolendra odgrywa szczególnie ważną rolę w kuchni orientalnej i azjatyckiej.
Okres siewu: | kwiecień, maj |
---|---|
Odległość sadzenia: | 20 cm |
Okres kiełkowania: | 20 - 30 dni |
Zbiór: | maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik |
Marki: | La Ferme de Sainte Marthe |
---|---|
Miejsce siewu: | uprawa gruntowa, doniczki, miski i skrzynki na kwiaty (na zewnątrz) |
Dostępne jako: | porcja nasion |
Wysokość wzrostu: | 50 cm |
Miejsce: | słoneczne miejsce oraz półcień, słoneczne miejsce, półcień |
Zimoodporne: | tak |
Oznakowania: | Bio |
Nazwa botaniczna: | Koriandrum sativum |
Zawartość: | 200 ziaren |