Kawałki drewna do wędzenia "buk"
Przyjemny, wędzony aromat
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Drewno bukowe to prawdziwy klasyk. Jest nie tylko idealne jako drewno opałowe, ale może być również bardzo dobrze używane do wędzenia, ponieważ ma szczególnie przyjemny, wędzony aromat. Wielkość kawałka to 8-10 cm, drewno okorowane, certyfikowane przez PEFC, naturalne i suszone na powietrzu.
- Drewno z certyfikatem PEFC z własnego lasu
- Okorowane
- Naturalne i suszone na powietrzu
- Cięte i pakowane ręcznie
Zalecenie: te kawałki drewna nadają się szczególnie do białego i ciemnego mięsa, ryb i warzyw.
Kraj pochodzenia drewna: | Austria |
---|
Dalsze informacje
Zastosowanie:
Przed użyciem kawałki należy namoczyć w wodzie przez co najmniej 30 minut. Następnie pozostawić do spłynięcia nadmiaru wody. Następnie umieścić wymaganą ilość kawałków na rozżarzonym węglu drzewnym. Dzięki temu wydobywa się aromatyczny dym, a mięso nabiera wyśmienitego smaku.