Denk Keramik Ceramiczne naczynie do robienia jogurtu
Świeży jogurt bez skomplikowanej technologii
359,23 zł
(włącznie z kwotą VAT 23% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Z ceramiki granitowa Granicium®
- Do różnych rodzajów mleka
- Proste w użyciu
- Zgłoszone jako patent
Nr art.: DK-JM, Zawartość: 1 Zestaw, EAN: 4260122181537
Opis
Świeży, domowy jogurt smakuje wyjątkowo pysznie i zawiera więcej aktywnych bakterii kwasu mlekowego w porównaniu z poddanymi obróbce cieplnej jogurtami z supermarketu. Dzięki naczyniu do robienia jogurtów marki Denk Keramik możesz teraz łatwo wyprodukować swój własny, pyszny jogurt. Wszystko czego potrzebujesz to mleko i trzy łyżki jogurtu jako kultury starterowej i gotowe!
Naczynie do robienia jogurtu DENK wykonane zostało z granitowej ceramiki Granicium®, która ma wysoką zdolność magazynowania ciepła i niską przewodność cieplną oraz zatrzymuje ciepło około 20 razy dłużej niż stal. Stopki i czapka ocieplająca zapewniają również powolne schładzanie mleka, dzięki czemu warunki są idealne do produkcji jogurtu.
- Zgłoszone jako patent
- Nadaje się do mleka krowiego, owczego, koziego i sojowego
- Bezpieczne dla żywności
- Odporne na kwasy
- Można używać w kuchence mikrofalowej
- Można myć w zmywarce
- Wykonane ręcznie w Niemczech
- W zestawie: naczynie do robienia jogurtu z pokrywą, termometr, czapka zrobiona na drutach utrzymująca ciepło, instrukcja
A tak to działa:
Do produkcji jogurtu możesz użyć mleka krowiego, mleka bez laktozy, mleka odtłuszczonego albo mleka sojowego. Krótko podgrzej wybrane mleko do 80°C, a następnie przelej je do naczynia, które należy przykryć oraz położyć na nim termometr. Po około godzinie, gdy mleko ostygnie do 45-42°C, dodaj trzy łyżki jogurtu. Ponownie przykryj, a na naczynie nałóż czapkę utrzymującą ciepło. Aby powstał gotowy, domowy jogurt potrzeba ok. 8 godzin.
Marki: | Denk Keramik |
---|
Dalsze informacje
Materiał: ceramika granitowa Granicium®
Średnica: 15 cm
Wysokość: 14,5 cm
Waga: 1,35 kg