De Bolster KIełki kozieradki
Trigonella foenum-graecum z lekkim aromatem curry
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Te nasiona mają delikatny aromat curry i nadają się do kulinarnych eksperymentów.
Do uprawy kiełków kozieradki możesz wykorzystać specjalną miseczkę do kiełkowania firmy De Bolster.
- Umieścić cienką warstwę nasion na sitku, następnie sitko położyć na szklaną miseczkę
- Nasiona dokładnie przepłukać pod bieżącą wodą
- Napełnić miseczkę wodą, aż do krawędzi sitka i przechowywać w temperaturze pokojowej w ciemnym miejscu
- Od 2 dnia nasiona należy przepłukać dwa razy dziennie pod bieżącą wodą
- Po 3 dniu miseczkę z nasionami można postawić w miejscu z dużą ilością światła, jednak nie bezpośrednio na słońcu
- Po upływie 5-7 dni kiełki są gotowe do spożycia
Okres siewu: | cały rok |
---|---|
Okres kiełkowania: | ok. 1 tygodnia |
Zbiór: | cały rok |
Marki: | De Bolster |
---|---|
Miejsce siewu: | skrzynki i pojemniki (do wnętrz) |
Dostępne jako: | porcja nasion |