De Bolster Dynia "Muscat de Provence"
Piękna dynia o długiej wytrwałości
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Odmiana ta tworzy średniej wielkości, płaskookrągłe owoce z głębokim żebrowaniem. Skórka jest początkowo zielona, później pomarańczowa. Po dojrzeniu dynia zmienia kolor z pomarańczowego na terakotowy. Można ją długo przechowywać. Miąższ jest ciemnopomarańczowy i bardzo dobrze nadaje się do zup i pasztetów, ale przysmakiem są też plastry smażone na oleju i ziołach.
Wysiew: koniec kwietnia/początek maja. Nasiona namoczyć przez noc. Najlepiej w pomieszczeniu i na słońcu. Nie podlewać zbyt mocno podczas fazy kiełkowania. Chronić przed myszami. Gdy nasiona wykiełkują, niebezpieczeństwo minie. Wysadzać pod koniec maja, 1 roślina na 2m².
Siew bezpośredni jest również możliwy pod koniec maja po "Zimnej Zośce". Ewentualnie 3 nasiona na otwór do sadzenia, później wybrać najsilniejszą roślinę.
Zbiór: przed pierwszymi przymrozkami, po uschnięciu liści. Zbierać z wyschniętą łodygą, inaczej dynie przedwcześnie zgniją. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 10-15°C.
Odległość sadzenia: | 2 x 2 m |
---|---|
Zbiór: | wrzesień, październik |
Marki: | De Bolster |
---|---|
Oznakowania: | Bio |
Recenzje naszych klientów
ocen klientów po polski dla Dynia "Muscat de Provence"
2 recenzje klienta w innym języku
5 gwiazdek | | 1 | (50%) |
---|---|---|---|
4 gwiazdki | | 0 | (0%) |
3 gwiazdki | | 1 | (50%) |
2 gwiazdki | | 0 | (0%) |
1 gwiazdka | | 0 | (0%) |
2 oceny
Brak opinii w języku: polski. Dostępne są 2 recenzje w innym języku.
- Nie jest dostępna żadna recenzja