Culinaris Bio Papryka Shirina
Capsicum annuum
13,99 zł
(włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Owoce blokowe
- Czerwony - ciemnoczerwony kolor
- Do uprawy na zewnątrz
-
Bio
Nr art.: CU-185, Zawartość: 1 opakowanie, EAN: 4260522171855
Opis
"Papryka pomidorowa" Shirina jest szczególnie odpowiednia do uprawy na zewnątrz i rodzi wiele blokowych, czerwonych do ciemnoczerwonych owoców. Osiąga wysokość ok. 80 cm i wydaje nowe owoce aż do późnej jesieni. Średnio jeden owoc waży około 120 g. Niemniej jednak roślina jest bardzo wytrzymała i musi być najpierw podparta, aby uzyskać pełny plon. Wysiew można rozpocząć od połowy lutego. Temperatura kiełkowania powinna jednak wynosić co najmniej 20 stopni.
Wskazówki i pielęgnacja:
- Niskie wymagania dotyczące nawożenia i podlewania.
- Preferowane słoneczne i przewiewne miejsce na zewnątrz lub chronione.
- Pikować i przesadzić po uformowaniu pierwszego liścia.
- Zaleca się wyłamanie królewskiego kwiatu.
- Dojrzewanie owoców rozpoczyna się w lipcu. Owoce mogą być również spożywane w postaci zielonej i przetworzonej.
- W miejscach wietrznych i dobrze zaopatrzonych w składniki odżywcze pomocne może być podparcie rośliny.
- Sadzić w odległości 40 x 40 cm lub w 10-litrowym wiadrze.
Okres siewu: | luty |
---|---|
Odległość sadzenia: | 40 x 40 cm |
Okres kiełkowania: | 15 do 20 dni |
Zbiór: | od lipca |
Marki: | Culinaris |
---|---|
Miejsce siewu: | uprawa gruntowa |
Dostępne jako: | porcja nasion |
Głębokość sadzenia: | 0,2 cm |
Wysokość wzrostu: | 70 do 90 cm |
Miejsce: | słoneczne miejsce |
Oznakowania: | Bio |
Nazwa botaniczna: | Capsicum annuum |
Zawartość: | 15 ziaren |