Bingenheimer Saatgut Chili "De Cayenne"
Capsicum annuum
13,38 zł 14,99 zł -11%
(włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Intensywne czerwone strąki
- Można dobrze wysuszyć
- Stopień ostrości 6
- Bio
Nr art.: BS-G304, Zawartość: 1 opakowanie, EAN: 4260012643404
Opis
Odmiana chilli „De Cayenne” ma jaskrawoczerwone strąki o ostrym smaku. W skali od 0 do 10 chilli osiąga poziom ostrości 6. Strąki można również suszyć i świetnie smakują w salsach, sosach i dipach.
Nasze wskazówki:
- Do wykiełkowania potrzebuje dużo ciepła (ok. 25 -28 °C).
- Po przepikowaniu idealne jest jasne i nieco chłodniejsze miejsce (20 - 22°C).
- Rośliny ciepłolubne należy sadzić dopiero po ostatnich przymrozkach.
- Przykryć włókniną w chłodne noce.
- Nadaje się również do uprawy w doniczkach o pojemności od 10 do 20 litrów.
Okres siewu: | luty, marzec, kwiecień |
---|---|
Odległość sadzenia: | 50 x 70 cm |
Zbiór: | lipiec, sierpień |
Marki: | Bingenheimer Saatgut |
---|---|
Miejsce siewu: | prekultura |
Zawartość wystarcza na ok.: | 20 roślin |
Dostępne jako: | porcja nasion |
Głębokość sadzenia: | 0,5 do 1 cm |
Oznakowania: | Bio |
Nazwa botaniczna: | Capsicum annuum |