Bavicchi Kiełki "Azuki" bio, 90 g
Dla azjatyckiej nuty
11,99 zł
(133,22 zł / kg, włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Wysoka zawartość białka
- Do gotowania i blanszowania
- Ulepsza wszystkie dania ryżowe
- Bio
Nr art.: BAV-ZFN0403, Zawartość: 90 g, EAN: 8003419011492
Opis
Kiełki "Azuki" mają wysoką zawartość błonnika. Idealne do kuchni orientalnej. Idealne jako dodatek do dań gotowanych lub gotowanych na parze.
Możesz łatwo i praktycznie uprawiać kiełki w domu przez cały rok. Są gotowe do spożycia już po kilku dniach. W przeciwieństwie do w pełni wyrośniętych roślin mają wyższe stężenie składników odżywczych i są łatwiej trawione.
Zastosowanie:
- Namocz nasiona przez ok. 8-10 godzin.
- Po namoczeniu opłucz nasiona.
- Ułóż je równomiernie na kiełkownicy.
- Podlewaj 2 do 3 razy dziennie, aż do wykiełkowania.
- Powstałe kiełki należy przechowywać w lodówce, gdzie będą rosły przez kilka dni.
- Umyj przed jedzeniem.
Okres siewu: | cały rok |
---|---|
Zbiór: | kilka dni po siewie |
Marki: | Bavicchi |
---|---|
Miejsce siewu: | skrzynki i pojemniki (do wnętrz) |
Dostępne jako: | porcja nasion |
Oznakowania: | Bio |