AUSTROSAAT GOURMET EDITION Mizuna musztardowiec japoński
Brassica campestris var. Japonica
13,99 zł
(włącznie z kwotą VAT 8% - plus koszty dostawy)
Właściwości i zalety
- Azjatycka specjalność
- Lekko pikantny smak
- Wszechstronne zastosowanie
Nr art.: AS-1322, Zawartość: 1 opakowanie, EAN: 9001415613220
Opis
Ta japońska kapusta musztardowa to azjatycka specjalność, charakteryzująca się średnio-ostrym smakiem. Podczas gdy delikatne, młode liście są często używane do sałatek, starsze liście są również używane jako warzywa do gotowania (np. w daniach z woka).
Okres siewu: | kwiecień, maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień |
---|---|
Odległość sadzenia: | 8-15 cm |
Okres kiełkowania: | ok. 1 tygodnia |
Zbiór: | maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień, październik |
Marki: | AUSTROSAAT |
---|---|
Miejsce siewu: | uprawa gruntowa, doniczki, miski i skrzynki na kwiaty (na zewnątrz) |
Zawartość wystarcza na ok.: | 100 roślin |
Dostępne jako: | porcja nasion |