Kawałki drewna do wędzenia "jesion"
Szlachetny, pikantny aromat
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Kawałki do wędzenia z jesionu mają wyjątkowo pikantny, prawie ziemisty aromat. Są w 100% naturalne i suszone na powietrzu. Użyte drewno pochodzi z naszego własnego lasu w Dolnej Austrii. Wszystkie produkty Köhlerei Hochecker są ręcznie cięte i pakowane.
- Drewno z certyfikatem PEFC z własnego lasu
- Okorowane
- Naturalne i suszone na powietrzu
- Cięte i pakowane ręcznie
Zalecenie: kawałki są idealne do wołowiny, jagnięciny, dziczyzny i ryb.
Kraj pochodzenia drewna: | Austria |
---|
Dalsze informacje
Zastosowanie:
Przed użyciem kawałki należy namoczyć w wodzie przez co najmniej 30 minut. Następnie pozostawić do spłynięcia nadmiaru wody. Następnie umieścić wymaganą ilość kawałków na rozżarzonym węglu drzewnym. Dzięki temu wydobywa się aromatyczny dym, a mięso nabiera wyśmienitego smaku.